Begeleiding & advies

Agile coaching en organisatieverandering

Jullie zijn er uit. Je wil anders gaan werken. Meer Agile. De training hebben jullie al gevolgd, maar het toepassen blijkt nog een kunst op zich. Jullie hebben een zetje nodig.

MEER INFOWAAROM IK?
Leuk Agile, maar hoe?

Net vers uit een training vraag je je af hoe je dit nou in het echt moet doen. Natuurlijk, je hebt het allemaal wel geleerd, maar jouw praktijk is de echte wereld. Vrees niet; ik kom je helpen. We beginnen bij het begin en zetten allereerst een structuur op en leggen grondregels vast. We bouwen aan je team(s). Ik faciliteer, doe voor en coach je naar de situatie waarin jullie het zelf kunnen overnemen.

NEEM CONTACT OP
Waarom lukt het ons niet?

Je bent al een tijdje bezig met Agile. Je gebruikt Scrum en experimenteert hier en daar met Kanban. Maar toch loopt het allemaal niet zo lekker: tijdslijnen worden bijna nooit gehaald, kwaliteit is niet hoog genoeg en de organisatie zit in de weg. Ik help je knelpunten te identificeren en samen kijken we naar oplossingen. 

NEEM CONTACT OP
Wat is onze next step?

Jullie gaan eigenlijk best lekker. Een paar teams zijn al behoorlijk Agile aan het werken en meer teams willen er mee aan de slag. Je merkt tegelijk dat de Agile teams tegen impediments lopen die buiten hen liggen. De huidige organisatie staat in de weg en je bent op zoek naar good practices en scaling advies. Ik help je met je organisatie ontwerp en het opzetten van een scaling structuur.  

NEEM CONTACT OP

Testimonials

Waarom zou je voor mij kiezen? Misschien omdat ik met mijn voeten in de klei begonnen ben. Of omdat ik als organisatiekundige ben opgeleid. Misschien omdat ik sinds 2008 in dit vakgebied bezig ben en ruime praktijkervaring heb opgedaan bij klanten als ING, ABN Amro, NS en Ahold naast diverse scale-ups in sectoren als de zorg, training & consultancy en technologie.
Maar ik laat liever mijn klanten spreken. Dit is wat zij over mij zeggen:

Martijn heeft Speech Republic heel snel en goed geholpen om de omslag te maken om meer in sprints te gaan werken. Martijn is een zeer goede luisteraar, leuke trainer en sterke praktijkman. Zo stemt hij zijn aanpak ook echt af op jouw bedrijf. Je gaat niet in een agile- keurslijf, maar hij kijkt naar wat bij het team past. Ik zou Martijn dan ook zeker aanbevelen als je met je team op een fijne manier meer voor elkaar wilt krijgen.


Maartje van Bavel

Eigenaar Speech Republic

Martijn heeft Blendle in korte tijd op een zeer prettige manier grote stappen vooruitgeholpen. Z’n ervaring, gecombineerd met scherpe blik maakt dat hij snel en accuraat in beeld had wat we konden doen om onze processen te verbeteren. Ik ben een groot voorstander van externe input, en ik raad ieder productteam aan om met Martijn in gesprek te gaan om hun way of working te verbeteren.


Rick Pastoor

Head of Product Blendle

Martijn is een uitstekende Agile teamcoach/trainer. Zijn gestructureerde aanpak is gestoeld op jarenlange ervaringen als agile coach/consultant. In de hectiek van de waan van de dag is hij iemand die de rust bewaart en de gekozen koers helpt bewaken. Martijn heeft niet alleen IT in zijn bagage maar ook bedrijfskunde, waardoor hij ook een goed oog heeft voor de context waarin (scaled) agile initiatieven zich afspelen.


Martin Vodegel

Engagement Manager Prowareness

Een greep uit mijn klanten

Kan ik je helpen?

Neem contact op, ik reageer zo snel mogelijk op al je vragen.